De persconferentie van Mark Rutte van 28 september heeft het een en ander gewijzigd voor onze situatie bij DOV. Graag informeer ik jou wat de landelijke maatregelen betekenen voor ons als club en voor jou als speler. De maatregelen hebben voor de club ook grote invloed en ze zijn niet leuk, maar wij moeten ons aan de maatregelen houden op straffe van sluiting van het hele gebouw.

De maatregelen vanaf 29 september 2020 18.00 uur:

  • Sportkantines zijn voor minimaal 3 weken gesloten. Dit houdt in dat er geen drank en etenswaar meer kan worden verkocht in de kantine per 29-9-2020 vanaf 18.00 uur. Dit gaat dus per direct in. Na afloop kan er dus niet meer worden nagezeten en dient iedereen die klaar is met tafeltennissen direct naar huis te gaan.
  • Er mogen geen toeschouwers meer binnen, zowel bij trainingen als bij competitie wedstrijden. Ouders die jeugd t/m 17 jaar naar een wedstrijd rijden , zijn geen toeschouwers, maar worden beschouwd als teambegeleider. Als je als ouder je kind t/m 17 naar een training brengt, dan wordt je gezien als toeschouwer en mag je niet binnen.
  • Zolang deze maatregel geldt van de regering zijn er geen bardiensten en wordt er ook geen koffie geschonken tijdens competitieavonden of bij de koffietafeltennis.
  • Na afloop van competitiewedstrijden dienen de teams zo snel mogelijk de accommodatie te verlaten.
  • Kleedkamers zijn alleen voor uitspelende teams bij DOV. Kleed je dus thuis om. Reden hiervoor is om besmetting van buitenaf zoveel mogelijk tegen te gaan en onze eigen leden te beschermen door niet in dezelfde kleedkamer te zijn. Dus is het ook niet mogelijk om te douchen voor thuisteams.
  • Protocol tijdens de wedstrijden blijft ongewijzigd. Dus geen helft wissel (bij jeugd en bij senioren) en bij de senioren geen dubbel. Na iedere wedstrijd de tafel reinigen met de voorhanden zijnde middelen. Bal na afloop van iedere wedstrijd in de emmer met sop doen.
  • Registreren is belangrijker dan ooit. Als er een uitbraak zou zijn, moeten wij iedereen kunnen informeren. Registreer je dan ook bij binnenkomst en desinfecteer je handen. Dit kan tegenwoordig ook met de QR code.

Dit zijn de nieuwe regels die ingaan per direct. Wij vragen iedereen zich hier zelf aan te houden en eventueel tegenstanders of andere leden te wijzen op deze extra maatregelen. Als DOV willen wij natuurlijk ook graag de kantine kunnen gebruiken en gezellig nazitten, maar dat is nu helaas even niet mogelijk. Wij rekenen op jullie begrip, hulp en medewerking zodat we het beste van de situatie kunnen maken en toch nog lekker kunnen blijven sporten.

Het bestuur