Op 7 september gingen 9 DOVers op zaterdagochtend op weg naar Amsterdam. Daar werd nl de US Menereis Open gehouden. DOV was in de verschillende poules goed vertegenwoordigd.
Poules plus uitslagen: Voor het volledige verslag, zie Lees Meer..
Poule C
- Jelle Rhee (uitgeschakeld in de voorronde)
Poule E
- Danny Klaver (1e plaats)
Poule F
- Jorin van der Aar (uitgeschakeld in de voorronde)
- Jeska Fritzche (uitgeschakeld in de voorronde)
- Patrick Rademaker (2e plaats)
Poule G/H Gecombineerd
- Robert Holscher (2e plaats)
- Sjoerd Groustra (uitgeschakeld in de voorronde)
- Erwin Pasveer(uitgeschakeld in de kwartfinale)
- Emiel van Leeuwen (uitgeschakeld in de voorronde)


Om 10 uur 's morgens begonnen de poules E, en G/H en om 14.00 uur waren de C en de F aan de beurt. Vanaf 8:45 vertrokken er twee auto's naar de nieuwe Amstelhal in Amsterdam. Opvallend was dat ook DOVers die pas om 14.00 uur moesten spelen graag ook 's morgens vroeg al mee wilden. Dit ter morele steun van de andere (en omdat ze mee konden rijden natuurlijk).
Een mooie zaal stond vol met tafeltennistafels en na een kopje koffie werd er druk ingespeeld. In de G/H poule waren de meeste DOVers actief en ondanks dat de organisatie de DOVers verspreid had over de poules, kwamen Robert en Emiel bij elkaar in de 5 kamp. Dit werd de poule des doods, want uit deze poule kwamen de twee finalisten van de dag.

In de G/H gingen Robert Holscher en Erwin Pasveer door naar de knockout, terwijl Danny Klaver zijn ding deed en ook doorging naar de knockout in de E poule. Erwin moest een tussenronde spelen om 14.00 uur en ging helaas ten onder tegen een goede jeugdspeler die uiteindelijk tot de halve finale kwam, dus absoluut geen schande.
Robert had tot 15.30 om zijn slechte spel van de ochtend te overdenken en een nieuw plan te trekken. In de kwartfinale won hij op miraculeuze wijze van zijn tegenstander na 2 games met 11-5 en 11-7 te hebben verloren, pakte Robert de volgende 3 met als klap op de vuurpijl de laatste met 3-11. Robert won ook de halve finale makkelijk en kwam in de finale helaas te kort en werd verdienstelijk 2e.

Danny had een paar zware partijen voor de boeg maar wist ze allemaal naar zich toe te trekken in de Poule E.Na een aantal 5 gamers trok hij onder luid applause van zijn DOV supporters in de E aan het langste eind en werd 1e. Top gedaan Danny !

Om 14.00 uur begonnen de F poule en de C poule.
In de meerkamp van poule C kon helaas Jelle zich niet plaatsen voor de knockout.
Jorin had het duidelijk moeilijk in de groepsfase van Poule F. Veel vakantie en weinig trainien braken hem op en was het einde oefening. Jeska stond goed te tafeltennisen, maar ook voor haar stopte het toernooi na de meerkamp. Patrick (onze nieuwe ster) mocht zijn krachten voor het eerst meten in een toernooi en dat deed hij heel goed. Met 1 verloren partij in de meerkamp ging hij door naar de knockout. Patrick vocht zich kranig door tot de finale. Met goed uitgekiend spel, wat tips van de DOV aanhang, gaf Patrick ons een voorproefje van wat hij gaat doen in de competitie: Gewoon ontzettend goed tafeltennissen! Na een gevecht tussen de DOV aanhang wie de finale mocht tellen, want de finale was immers tegen een in het oogspringende tegenstander (Josje Ritmeester), besloot de wedsrijdleiding dat het beter was een onafhankelijke scheidsrechter in te zetten. Een zinderende finale met mooi tafeltennis ging helaas voor Patrick verloren.

Het is een geweldig resultaat voor DOV om met 3 finalisten te eindigen met 2 x een tweede en 1x een eerste plaats.

Na een aantal biertjes een indische hap , prijsuitreiking en gezellige muziek, gingen de DOVers vermoeid maar voldaan weer terug naar huis.
Zeker volgend jaar weer meedoen.