Afgelopen zaterdag beleefde DOV de 5e editie van de Wim Klaver Cup. Dit toernooi met 56 deelnemers is inmiddels een begrip in de regio en bekend vanwege de gezelligheid maar ook vanwege het toch sterke deelnemersveld.

Dit jaar hadden Danny en Robert het weer goed voor elkaar en werd er live geloot op vrijdagavond. De loting zorgde voor een gevarieerde indeling.
Om 9:45 werd de zaal open gedaan en rond 10 uur kwamen de eerste fanatiekelingen zich al melden. Nadat ze eerst een prijsje gedoneerd hadden aan de prijzentafel werd er omgekleed en ingespeeld.

Iedereen was mooi op tijd , zodat Robert Holscher het toernooi kon openen. Volgend jaar gaat er gewerkt worden met een inleg van 10 euro bij inschrijving. Dit geld wordt in mindering gebracht op de barrekening. Dit moet helaas worden gedaan vanwege het grote aantal "spontane" afmeldingen dit jaar.
Mensen die afzeggen beseffen niet dat zij een plek bezet houden voor anderen en de organisatie met problemen opzadeld. Vandaar deze nieuwe koers. Dit plan werd overigens volledig door de deelnemers ondersteund en wordt dan ook in 2018 ingevoerd.

Terug naar het toernooi. Om 11.00 uur gingen 8 x zevenkamp van start. De spelers speelden best of 3 en deze poules zijn bedoeld om tot een schifting the komen voor de 4 eindcategorieen (A - 1 tm 16 , B - 17 tm 32, C - 33 tm 48 en D - 49 tm 56)
Na de poule fase ,die 15.15 uur afgelopen was, werd direct doorgegaan met de knock-out fase (best of 5)
UIteindelijk werden rond 18.00 de finales gespeeld en stonden Tim Gras en Jelle Rhee tegen elkaar in de A finale.
In de 5e beslissende game trok Tim Gras uiteindelijk net aan het langste einde en werd de 5e winnaar van de Wim Klaver Cup.
Voor de volledige uitslag zie de PDF bijlage

Klik hier voor alle foto's