DOV 1 Kampioen : 3-12-2013 Heerhugowaards Nieuwsblad en Koerier Dichtbij.nl
DOV1 in Koerier DichtbijNL
DOV1 in HHW Nieuwsblad

Sommige mensen denken dat tafeltennis een leuk tijdsverdrijf is op de camping of het bungelowpark. Die paar weken in de zomer spelen ze dan op een stenen buitentafel met windkracht 3 of 4. De hilariteit is dan vaak groot. Balletjes waaien weg en je ziet batjes waarvan de rubbers er nog amper op zitten.

Het is ook zo dat mijn kinderen aan mij altijd vragen of ik mee wil doen. Dat heeft vaak uiteenlopende redenen die niet altijd even zuiver zijn.
Dit kan varieren van :
- Die jongen die altijd bij de tafeltennistafel staat, wint alles en die heeft een lesje nodig (niet mijn woorden , maar die van mijn kinderen)
- Papa, het is leuk als jij meedoet met round the table (waarbij ze dan hopen dat ik hun spaar en de favoriet met een smash uitschakel)
- Gewoon omdat het leuk is.

Als fanatieke tafeltennisser vind ik het best om met mijn kinderen een potje te spelen, maar om andere een lesje te leren gaat mij te ver. (tenzij het een heel vervelende vader is die alles van de kinderen wint natuurlijk)
Ook vorig jaar was er weer een tafeltennistafel en we hadden de batjes expres meegenomen.Toen is ook het vuur weer aangestoken bij mij. Ik heb tot mijn 24e altijd met veel plezier getafeltennist bij verschillende verenigingen, en merkte dat ik het nog steeds erg leuk vond. De hele vakantie hebben we iedere avond (dan ging de wind meestal liggen) wel getafeltennist. Na de kerst (en weer een kilo zwaarder) wilde ik wat aan mijn gewicht gaan doen. Toen ik 24 was en veel tafeltenniste, was ik 85 kilo en dat was inmiddels wel wat meer geworden. Mijn hoop lag dus in het tafeltennis en trok de stoute schoenen aan en ging naar DOV om te zien of ik het nog steeds leuk vond. Het was gelijk raak. Leuke mensen, goede ontvangst, prima accommodatie en gelijk het inschrijfformulier maar ingevuld.

Nu inmiddels een half jaar later ..en 20 Kilo lichter, is het tafeltennisniveau ook weer aan het terugkomen en kan ik al terugkijken op een mooi seizoen in de 4e klas. Als mensen mij nu vragen hoe ik zo veel lichter ben geworden zeg ik altijd steevast: Dat komt door mijn tafeltennis dieet.
Dat leg ik graag uit met 3x in de week tafeltennis van 20.00 tot 23.30 uur. Met een groep andere fanatieke tafeltennissers gaan we altijd door tot het gaatje, en doen wij vaak het licht uit omdat we de laatste zijn. Traditioneel afsluitend met wat dubbelen. Dit werd voorheen niet vaak gedaan op trainingsavonden en ik vind het leuk dat dit is teruggekeerd.

Kortom lekker fanatiek aan de gang en ik kan niet wachten tot het seizoen weer start. Op naar de volgende 10 kilo eraf

 • DOV ook via Facebook te volgen is ? www.facebook.com/ttvdov
 • DOV ook via Twitter berichten verstuurd ? @ttvdov
 • DOV nu ook twee live tv kanalen heeft?
 • U deze kunt bekijken via de DOV website in het menu DOV Live. DOV Live 1 en DOV Live 2
 • U zelf kopij kan schrijven op de website voor de rubriek: Uit de vereniging
 • Dat in deze rubriek ook wedstrijdverslagen kunnen worden geplaatst, of wetenswaardigheden of geinige stukje
 • U zich hiervoor, als DOV lid, kan aanmelden via een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Er instructiefilmpjes klaar staan om u te laten zien hoe simpel het is een stukje kopij te maken voor de website
 • Wij hopen dat er heel veel kopij wordt geschreven omdat ieder lid kopij kan maken
 • U via de nieuwe DOV website (door in te loggen) berichten aan andere leden kunt sturen
 • U zelfs kunt chatten met andere leden die zijn ingelogd
 • Als u bent ingelogd, u kan zien wie er van de leden binnenkort jarig zijn.
 • Er speciale aandacht is voor onze sponsors
 • De hele historie van DOV is na te lezen op onze site
 • De nieuwe teamindelingen voor de jeugd en senioren bekend zijn